Põllumajandusminister: jutud suurest hinnatõusust on ülepaisutatud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna Viljandimaal Vanaõuel peetaval Eesti põllumeeste keskliidu suurkogul põllumajanduse ja maaelu aktuaalsetel teemadel rääkides tõstis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder esile olukorra teraviljaturul ning kõneles võimalikust leiva- ja saiatoodete hinnatõusust.


«Ei maksa ette tormata tegelikest prognoosidest, mis võimalikku hinnatõusu puudutavad. Kindlasti on ülepaisutatud ka jutud suurest teraviljatoodete hinnatõusust,» rõhutas minister.

Tema sõnul moodustab teravilja hinna osa leiva ja saia jaehinnas umbes 10 protsenti. Sellele tuginedes saab väita, et näiteks 50-protsendiline teravilja hinna tõus kergitaks leiva hinda vaid viis protsenti.

Helir-Valdor Seedri sõnul on tänavu Euroopa suuremates teraviljatootja maades saak mõnevõrra väiksem ning seetõttu võib hinnatõusu siiski oodata. «Samal ajal on Euroopa Liidul põllumajanduspoliitika meetmed interventsioonivarude näol, mille arvelt on võimalik turul osa puudujääki katta,» selgitas ta.

Veel andis minister suurkogul ülevaate järgmise aasta riigieelarve koostamisest ning Euroopa Liidu uuest finantsperioodist pärast 2013. aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles