Prokurör on Viljandi koolitulistamise asjas napisõnaline

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prokuratuur asus eelmisel kolmapäeval seisukohale, et tal ei ole Viljandi koolitulistamise kohta avalikult midagi öelda ning uurimise käiku ei kommenteerita.

Eile teatas Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina, et kahtlustatavale on määratud ekspertiisid ning jätkub tõendite kogumine sündmuse asjaolude ja põhjuste väljaselgitamiseks. «Kuid uut infot ei ole praegu võimalik avaldada,» lõpetas ta lühikese kirjaliku vastuse Sakalale.

Teada on, et tulistamise omaks võtnud 15-aastase Vahuri tervisliku seisundi uurimiseks on prokurör Kaire Hänilene tellinud nii kohtupsühhiaatrilise kui ka -psühholoogilise ekspertiisi. Suuresti arstide hinnangust sõltub see, kas prokurör peab kohtus tõestama vaid, et noormees tulistas ja tappis õpetaja, või tuleb kohtus selgeks saada ka traagilise sündmuse põhjused.

Esimesest piisab juhul, kui arstide otsusega tuleb kohtul Vahur määramata ajaks sundravile saata. Karistust talle sel juhul ei määrata.

Prokurör ega Vahuri kaitsja Mihkel Graver ei avalda, kas noorukit on pärast esimest ülekuulamist veel küsitletud. Nädal tagasi ütles Kaire Hänilene siiski, et kuni tulistaja on arstide järelevalve all, keskendutakse uurimisel pigem tunnistajatele ja ekspertiisidele.

Eraldi uuritakse sedagi, kuidas poiss isa relva kätte sai. Prokurör on rääkinud, et relv oli eraldi kapis ja kapp lukus. Uurimisandmete järgi oli poiss aga võtme üles leidnud ning uurijate ülesanne on välja selgitada, kas võti oli küllalt hästi peidetud. Kahtlustust või süüdistust kellelegi esitatud ei ole, kuid et uurimine pole lõppenud, ei ole ka öeldud, et süüdistuse esitamine relva lohaka hoidmise pärast oleks välistatud.

Mingit ajapiirangut eeluurimise lõpetamiseks ei ole. Vahur ei ole vahistatud, vaid viibib arstide järelevalve all ning saab ravi. Kohtuarstlike ekspertiiside tegemiseks on arstidel aega kuu – need peaksid valmima 28. novembriks. Kui aga ekspertidel on vaja rohkem aega, võib akti koostamiseks anda kuni kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles