Õite tõlgendamise tõttu ootavad valged ruudud ikka veel vappi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ilm lubab, kleebitakse Viljandi valla siltidele vapi pilt järgmise nädala lõpuks. Külma saabumise korral jääb töö kevadesse.
Kui ilm lubab, kleebitakse Viljandi valla siltidele vapi pilt järgmise nädala lõpuks. Külma saabumise korral jääb töö kevadesse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kevadel Viljandi valla piiri äärde seatud sildid on seniajani vapita, sest selle kooskõlastamine riigikantseleiga võttis arvatust kauem aega.

Nagu selgitas Viljandi vallavanem Ene Saar, tõlgendas riigikantselei heraldikanõukogu vapil olevaid lilli teisiti kui vald. Arutelu vältas kolm kuud ja kantselei andis oma heakskiidu alles 16. oktoobril.

Nimelt on Viljandi valla vapil sinisel kilbil hõbedane roosiõis ja sellel väiksem sinine linaõis. Riiklik heraldikanõukogu nägi aga vaid sinist õit, mida ümbritseb kontuurjoon, mida heraldikas ei aktsepteerita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles