Repliik: Kelle süü?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm / Sakala

Traagiliste sündmuste puhul on ikka enim küsitav küsimus «Miks?». Leidnud juhtunule mingisugusegi tõepärasena tunduva põhjenduse, on lihtsam seda taluda.

Nii läks ka nüüd. Õige varsti pärast seda, kui Eestit oli vapustanud teade Paalalinna koolis õpetaja elu nõudnud tulistamisest, hakkasid siin-seal kõlama väited, kuidas massikultuur on tänapäeva noorte maailmapildi kõveraks väänanud: internet, sotsiaalvõrgustikud ja meedia on saatanast, sest neis vohavad vägivald ja pealiskaudsus. Tagatipuks nägin Facebookis arvamusavaldust, mis seadis kahtluse alla vaba ühiskonna kui parima lahenduse, sest selles pole inimeste üle piisavat kontrolli.

Niisiis said süüdlased kiiresti selgeks. Mis sest, et tegelikult ei tea me seniajani grammi jagugi, mis tegelikult 15-aastase noore mehe peas sündis, et ta nii koletu teoni jõudis. Me saame üksnes oletada. Ometi teeme järeldusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles