Viljandi prügila katab Skanska EMV

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi prügimägi
Viljandi prügimägi Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid valisid aasta tagasi suletud linna prügilat likvideerima ehitusfirma Skanska EMV, kes võtab selle eest ligi 22 miljonit krooni.

Töö peab olema tehtud kahe aastaga ning prügila tuleb katta mullaga. Prügi tuleb suures osas üheks mäeks kokku lükata ning pinnasekihi alt tuleb välja tuua süsteem, mille abil kokku koguda prügist tekkivad gaasid.

Skanska EMV saab 750 päeva vältavate tööde eest 21 975 013,99 krooni. Lisaks tuleb maksta 868 000 krooni tööde järelvalvajale ning inseneritöö tegijale. Vajalikust maksumusest peab linn maksma 10 protsenti. Ülejäänu tuleb Keskkonna Investeeringute Keskuselt.

Nõuetele mittevastav Viljandi prügila suleti eelmise aasta juulis ning sellest ajast alates on prügifirma Veolia Viljandimaa elanike jäätmed kokku kogunud ning sõidutanud need peamiselt Väätsa prügilasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles