Tabati alkoholi tarvitanud bussijuht

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva hommikul puhusid Viljandi linna piiril politsei alkomeetrisse 286 sõidukijuhti ning kahe autojuhi ja ühe bussijuhi puhul fikseeris mõõteseade alkoholi tarvitamise tunnused.
 


Politsei alustas kontrollreidi käigus tabatud liiklusrikkujate suhtes väärteomenetlust.

Valgast teed alustanud bussis oli umbes 20 inimest, kelle sõidutas sihtkohta Tallinna teine bussijuht.

Viljandi politseijaoskonna patrullteenistuse juhi Riho Rei sõnul ütlevad tabatud joobes juhid päris sageli, et tundsid end napsivõtmisele järgnenud hommikul kainena ja olid valmis rooli istuma. «Siiski tõestab politsei praktika, et see tunne on tihti petlik. Pidutsenud sõidukijuhtidel oleks enne rooliistumist kõige kindlam ka hea enesetunde korral kontrollida, kas kõik eelmisel õhtul manustatud promillid on kadunud,» soovitas Riho Rei.

Tegemist on lühikese perioodi vältel kolmanda sellise juhtumiga Lõuna-Eestis: juulikuus tabati üks alkoholi tarvitanud bussijuht Võrumaal ja teine Tartumaal.

«Siin on mõtlemisainet bussifirmadele – bussijuhtide kontrollimine enne sõidu alustamist aitaks selliseid ohtlikke olukordi vältida,» nentis Riho Rei.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles