Vapustatud koolipere läheb ühte hoides edasi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli juurde toodi peale tulistamist lilli ja küünlaid.
Paalalinna kooli juurde toodi peale tulistamist lilli ja küünlaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki terve eilse päeva Paalalinna koolis õpilastele ja õpetajatele toeks olnud kriisinõustajad hindavad kooliperet silmapaistvalt ühtehoidva ja tugevana, on nende sõnul ilmne, et esmaspäevase tulistamise järelmõjud annavad tunda veel väga pikka aega.

Teisipäev algas Paalalinna koolis tavalisest märksa erinevalt. Lisaks sellele, et koolimaja peasissekäigu ees veiklesid äsjases tragöödias hukkunud õpetaja Ene Sarapi mälestuseks kümned küünlad, oli töötajatel palutud kohale tulla harjumuspärasest pool tundi varem.

Mitmelt poolt Eestist kokku sõitnud kriisinõustajate osalusel peeti esmalt kriisikoosolek, kus jagati pedagoogidele soovitusi, mida õpilastele rääkida. «Kutsusime neid üles olema lastele juhiks ja palusime anda õpilastele võimalus oma emotsioone nii suuliselt kui kirjalikult välja elada,» selgitas direktor Aavo Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles