Enne eilset päeva oli koolitulistamine lähedalt mööda käinud

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul Viljandi raekoja saali kogunenud kriisikomisjon alustas nõupidamist leinaseisakuga hukkunud õpetaja mälestamiseks.
Eile õhtul Viljandi raekoja saali kogunenud kriisikomisjon alustas nõupidamist leinaseisakuga hukkunud õpetaja mälestamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile õhtul kogunes Viljandi raekoja saali kriisikomisjon, millesse kuuluvad koolide ja lasteaedade juhid ning ametnikud. Kohal oli ka haridusminister Jevgeni Ossinovski. Põhjus oli Paalalinna koolis asetleidnud tulistamine. Arutati juhtunut ja edasisi tegutsemisplaane.

Kuigi enne eilset polnud Eestis koolitulistamist olnud ja keegi ei osanud aimata, et see võiks meieni jõuda, on ajakirjanduses sellistest juhtumitest juttu olnud. Samas pole Ameerika ainus paik, mille kontekstis koolitulistamisest viimastel aastatel on kõneldud. Tasub vaadata hoopis lähemale.

Koolitulistamised Soomes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles