Kaitsealal paiknev golfiväljak püüdleb seaduslikkuse poole

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi eramaal toimuv võiks jääda omanike teada, siis golfiväljak on püüdnud avalikkuse tähelepanu just oma salapärasusega. Google Earthi õhupildi järgi on see justkui olemas, aga aeda kõrvalised isikud oma silmaga kaema ei pääse.
Kuigi eramaal toimuv võiks jääda omanike teada, siis golfiväljak on püüdnud avalikkuse tähelepanu just oma salapärasusega. Google Earthi õhupildi järgi on see justkui olemas, aga aeda kõrvalised isikud oma silmaga kaema ei pääse. Foto: Elmo Riig / kuvatõmmis / Sakala

Kui vaadata internetis kosmosest tehtud fotot Viljandist kümne kilomeetri kaugusel asuvast Pirmastu külast, võib seal suurte metsade vahelt leida golfiväljaku, mida ametlikult pole olemas. Nüüd on salapärane spordirajatis lähemal seadustamisele.

Tänavu suvel kirjutas nimetatud väljakust Eesti Ekspress, märkides, et tegelikult pärineb teave suurejoonelise rajatise kohta juba 2010. aastast. Siis sattusid metsamatkal olevad Holstre kooli õpilased arvatavale golfiväljakule, mida valvas neli koera. Sinna on eksinud teisigi, kelle tee lõpeb kõrgete aedade taga, kus saab territooriumil toimuvast vaid aimu.

Läbisõitu keelav eratee märk seisab tükk maad enne koodiga avatavat väravat. Kuigi märgi järgi tohib sõita omanike loal, pole lisatud telefoninumbrit, millelt luba küsida. Teisipäeva ennelõunal tuli aia tagant paistva maja korstnast suitsu, hoone lähedal seisid autod ning oli näha liikumist. Ükski hingeline aga uudistajate juurde ei tulnud ning silma õnnestus vaadata vaid aiataguse posti külge kinnitatud turvakaamerale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles