Repliik: Kui karta ja kas karta

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep
Sigrid Koorep Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäeva õhtul võis telerist vaadata saadet «KolmeDok», kus räägiti võimalikust idanaabriohust ja sellest, mis juhtuks Eesti rahvaga, kui algaks sõda.

Valitsuse käest sel teemal aru pärinud saatetegijatele öeldi, et nende teleprojekt külvab hirmu ja tuleks kaaluda selle asjakohasust. Kas hirm on alusetu või põhjendatud, jääb igaühe enda otsustada. Küsimus on aga, miks selletaoline teema on päevakorda tõusnud.

Veel aasta või paari eest oli arvatavalt väike osa eestlastest kuulnud, et kusagil on olemas Ämari lennubaas, kuid praegu võib peaaegu igaüks näidata, kus see asub, ja rääkida, mida ta teab seal toimuvast. Mis on sääraste asjaolude muutuse põhjus? Me pöörame palju tähelepanu võimalikule ohule, arutame dokumentaalsaates, milliste paatidega oleks kõige parem Soome või Rootsi sõita ja pärime inimestelt, mida nad sõja korral õigupoolest teeksid – jääksid või läheksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles