Noored visionäärid näitasid tulevikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Kesklinna kooli poisid olid kokku pannud roboti, millega nad loodavad teha revolutsiooni ratastoolide maailmas.
Viljandi Kesklinna kooli poisid olid kokku pannud roboti, millega nad loodavad teha revolutsiooni ratastoolide maailmas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile panid lapsed Viljandi Jakobsoni kooli kolmandal korrusel roboteid trepist ronima ja klassi koristama ning näitasid endi loodud mänge ja õpiprogramme.

Teoks sai esimene üle-eestiline «ProgeTiigri» õpilaskonkursi maakondlik eelvoor. Ettevõtmise Viljandimaa kontaktisiku, Jakobsoni kooli õppe- ja IT-juhi Laido Valdvee sõnul oli võistlusest osavõtt oodatust parem. Kohale oli tulnud seitse võistkonda, kellest kolmel olid robootikatööd ning ülejäänutel arvutimängud ja -animatsioonid.

Kui vanemad lapsed lõid pigem arvutimänge, siis nooremad olid ehitanud roboteid. Näiteks Viljandi Kesklinna kooli õpilased olid teinud trepironija. Noored loodavad, et tänu nende leiutisele suudavad ratastoolid ühel päeval trepist üles ronida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles