Eestit ohustab emakeelse tervishoiuteenuse kadumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti õdede liidu president ja tervishoiukõrgkoolide rektorid saatsid valitsusele avaliku kirja, milles nendivad, et tervishoiu valdkonna kitsaskohtade lahendamata jätmine võib eestlased tulevikus emakeelsest tervishoiuteenusest ilma jätta.

«Mitmete uuringute ja analüüside järgi on Eestis suur õdede puudus. Väljaspool Eestit, näiteks Soomes, Rootsis ja Norras, on samuti puudu tervishoiutöötajaid – hinnanguliselt on nende maade kasvava vajaduse taustal varsti täitmata 20 000 ametikohta,» seisab Tartu tervishoiu kõrgkooli rektori Anneli Kannuse, Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa ja õdede liidu presidendi Ester Öpiku allkirja kandvas pöördumises.

Allakirjutanud on mures, et lisaks töötasule on tervishoiutöötajate välismaale siirdumise põhjused järjest enam töökeskkond, töö intensiivsus ja karjäärivõimalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles