Filmid tulevad koos tegijatega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala keskus pakub võimalust lisaks eesti filmide vaatamisele osa saada filmitegijate mõtetest ja kommentaaridest. Täna õhtul linastuva filmi «Maastik mitme kuuga» järel ajab publikuga juttu Garmen Tabor. Kahe nädala pärast linastub «Kirsitubakas».

«Kogemused on näidanud, et uued kodumaised filmid toovad saali rahvast täis ja kohti jääb vaat et puudugi, seepärast soovitame inimestel võimaluse korral kas või samal päeval pilet ette ära osta,» ütles Sakala keskuse kultuuritöö projektijuht Heli Anni. «Selleks, et väikekinod Eestis õide puhkeksid, oleks vaja mitut uut kodumaist linateost, mis oleksid sellised hitid, nagu eelmisel aastal olid «Mandariinid» ja «Kertu». Tänavu on veel eriti hea sügisene filmisaak.»

Anni rääkis, et oktoobris linastuva kahe uue eesti filmi valmimise eest on hea seisnud ka mitu Viljandiga seotud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles