Hilisõhtused ratturid tõmbasid linnarahva tähelepanu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede õhtul kell 20.10 startis Vabaduse platsilt ligi 200 ratturit, kes moodustasid tänaval ligi kilomeetripikkuse rivi. Koos pedaaliti poolteise tunni jooksul läbi peaaegu kogu Viljandi.
Reede õhtul kell 20.10 startis Vabaduse platsilt ligi 200 ratturit, kes moodustasid tänaval ligi kilomeetripikkuse rivi. Koos pedaaliti poolteise tunni jooksul läbi peaaegu kogu Viljandi. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Ma pole elus sihukest pulli veel näinud,» kuulutas üks keskmisest raskemas joobes ja üsna pea keskeast välja astuv mees reede õhtul kella poole kümne ajal Valuoja pargipingil istudes, kui paarsada «Tour d’ÖÖl» osalenud ratturit temast pikas rivis mööda sõitis.

Viljandi esimest ühist videvikusõitu alustas reede õhtul kell kaheksa Vabaduse platsilt hinnanguliselt rohkem kui 200 ratturit. Kümmekonna korraldaja ehk julgestaja saatel sõideti ühiselt läbi kõik Viljandi piirkonnad, välja arvatud Kantreküla ja selle taha jääv tööstusala. Kogu retk võttis aega poolteist tundi ning ratturitest tänavatele moodustunud kett oli vahepeal ligi kilomeeter pikk. Sõideti linna- ja maastikuratastega, aga ka triki- ja tõukeratastega. Mitu pisikest osalejat tegid poolteise kilomeetri pikkuse retke kaasa ema või isa selja taha kinnitatud rattatoolis.

Autojuhid olid mõistvad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles