Keio Kits võitis oma uue koduvalla uue jooksu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastusega kimpus olev Keio Kits tegi tänavu ellukutsutud Viljandi valla seeriajooksu neljast etapist kaasa kolmel ja oli kõigil neil ka võitja. Pühapäeval oli ta võidukas Saarepeedi Mägede jooksul.
Vigastusega kimpus olev Keio Kits tegi tänavu ellukutsutud Viljandi valla seeriajooksu neljast etapist kaasa kolmel ja oli kõigil neil ka võitja. Pühapäeval oli ta võidukas Saarepeedi Mägede jooksul. Foto: Kadri Haavajõe

Veel pool tundi enne starti oli kahe aasta tagune ümber Viljandi järve jooksu võitja Keio Kits kahevahel: kas osaleda esimesel Saarepeedi Mägede jooksul või mitte. Kand, mis on juba poolteist aastat haige olnud, andis end jälle tunda.

«Mõtlesin, et jooksen soojenduseks finišipaigast starti ja siis vaatan, kas jalg teeb rohkem haiget,» rääkis ta pärast võistluse lõppu. Et selle vähem kui viiekilomeetrise sörgi ajal jalg suuremat valu tegema ei hakanud ja kogu distants kulges pehmetel metsateedel, võttis ta vastu otsuse, et ikkagi teeb oma uue koduvalla uuel jooksul kaasa.

Lühikese, kuid jooksjale väga raske profiiliga raja läbimiseks kulus Kitsel 17 minutit ja 35 sekundit. Margus Koor kaotas talle 19 ja Ülari Kais 54 sekundiga. Parim naine oli Silja Mikk, kellele pisut enam kui minutiga jäi alla Rebecca-Lotta Aasmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles