Justiitsminister: kohus tegi praaki

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Andres Anvelti hinnangul tegi kohus saatusliku vea, kui asetas haigekassalt välja petetud 438 288 euro hüvitamise kohustuse ainult Peeter Kaaresele, kuid mitte tema abikaasale ega temaga seotud firmadele. Nii tekkis võimalus karistuse täitmist pidurdada.
Justiitsminister Andres Anvelti hinnangul tegi kohus saatusliku vea, kui asetas haigekassalt välja petetud 438 288 euro hüvitamise kohustuse ainult Peeter Kaaresele, kuid mitte tema abikaasale ega temaga seotud firmadele. Nii tekkis võimalus karistuse täitmist pidurdada. Foto: Liis Treimann / Postimees

Justiitsminister Andres Anvelt on veendunud, et Eesti õiguskaitsesüsteem tuleb kelmide, maksupetturite ja finantskurjategijate seljatamisega üha paremini toime. Samas tunnistab minister, et 2011. aastal tehti viljandlasest suurpetturi Peeter Kaarese üle kohut mõistes praaki, mis on võimaldanud mehel seni karistusest kõrvale hiilida.

Vaatame faktidele otsa. Üks mees on kaasosaliste toel ja vahendusel haigekassalt ehk Eesti riigilt välja petnud 438 288 eurot 25 senti. Kohus on teda selle eest tingimisi vangi mõistnud ning seadnud kontrollkohustusena ülesande kahju hüvitada, kusjuures mees ise on sellega nõustunud. Ometi on tähtaja möödudes summast naasnud vaid 0,6 protsenti. Aga mees käib ikka vabalt ringi ja keegi ei oska öelda, kas kunagi tekib võimalus kas või osa rahast tagasi saada. Justiitsminister Andres Anvelt, millest selline olukord teile räägib ning kuidas see mõjutab Eesti justiitssüsteemi renomeed?

Selge see, et ükski selline juhtum ei mõju riigivõimu mainele hästi. Aga siin tuleb arvestada sellega, et iga ebaõnnestumise kõrval on kümneid õnnestumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles