Mikk Maaten pidi hõbedaga leppima

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Maaten lubas, et üritab tuleval hooajal uuesti, sest tänavu pidi ta meistrisarjas hõbedaga leppima.
Mikk Maaten lubas, et üritab tuleval hooajal uuesti, sest tänavu pidi ta meistrisarjas hõbedaga leppima. Foto: Aivar Kaljusaar

Möödunud pühapäeval tõmbasid autoringrajasõitjad Pärnu rajal Eesti meistrivõistluste sarja kolme viimase sõiduga hooaja otsad kokku, arvestuses BMW 325 Cup üritas kõrget kohta püüda Viljandimaa mees Mikk Maaten.

Maaten on kogu aasta nuputanud võimalusi, kuidas oma masinat kiiremaks muuta. Pärnu võistluseks oli ta sellele paigaldanud teistsuguse ehitusega tagatiiva. Nagu ta aga pärast treeningsõite tunnistas, polnud uuendus hea, sest muutis auto kurvides kord ala-, kord ülejuhitavaks. «Esimeseks stardiks võtame tiiva maha,» oli Maateni otsus.

Esimeses stardis üritas Maaten kurvis sõitu juhtima minna, kuid libises parimalt trajektoorilt välja ja pidi rajapervelt ruumi lisaks võtma. Avaringilt tulles hõivas ta taas teise positsiooni ja sellel ta ka lõpetas. Kui sirgel rajaosal suutis Viljandimaa mees ees sõitva Allan Tigasega vahet vähendada, siis kurvidest väljudes oli konkurendi masina kiirendus ägedam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles