Äriplaan: kolme sentimeetri jagu Parkinsoni tõbe

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel Selveri ees raha kerjanud mees keeras oma kurvast elust teada andnud paberi niuhti tagurpidi, kui nägi, et pildistamiseks läheb.
Reedel Selveri ees raha kerjanud mees keeras oma kurvast elust teada andnud paberi niuhti tagurpidi, kui nägi, et pildistamiseks läheb. Foto: Tiina Sarv / Sakala

On 5. septembri lõunaaeg. Selveri parkmisplats on autodest tulvil ja pangaautomaatide ees kenake järjekord, kus seisavad põhiliselt eakad inimesed.

Otse hoonesse viiva ukse kõrval toetub kepile noorepoolne tõmmut verd mees ja väriseb silmanähtavalt. Tal on käes eestikeelne tekst, et on haige ja palub annetada oma perele, kus kasvab kolm väikest last. Helded möödujad poetavad korjamisnõusse mõnegi euro.

Silmitsen värisevat meest ja mõtlen, kas anda oma panus tema laste heaolusse või mitte. Üldiselt katsun ikka hädalisi aidata, aga seekord on mingi väike kahtluseuss hinges. Võtan käekotist telefoni ja teen kõigepealt ühe pildi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles