Väike palk tuleb tulumaksust vabastada

, riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Erakogu

EESTI ON langenud mugavustsooni ja hoidunud viimastel aastatel suurte asjade tegemisest. Ideesid küll liigub, kuid tihti pole nende teostamiseks konsensust, julgust ja raha. Nüüd, kui riigikogu valimisteni on jäänud pool aastat, on viimane aeg üle vaadata, mis on praegused kitsaskohad, ja välja käia lahendused.

On selge, et julgeolekuküsimuste kõrval saab nende valimiste üheks põhiteemaks palk. Paljud töötavad inimesed ei tule ots otsaga kokku. Teisisõnu: tööd küll jagub, aga sissetulek on elukallidust arvestades liiga väike. See kahandab motivatsiooni ja on viinud paljud paremaid võimalusi otsima välismaale.

SELLEKS ET INIMESED tajuksid oma elujärje kasvu, ei piisa kosmeetilistest muudatustest, mis toovad toetuste või maksusoodustuse abil pere lauale mõne lisaeuro kuus. Astuda tuleb pikem samm, mis ka tegelikult eluolu parandaks ning samas motiveeriks end tööga elatama, mitte ei sunniks lootma toetustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles