Viljandi tervitab taas lähemalt ja kaugemalt tulnud pärimuspeolisi

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

TÄNA ANNAB Viljandi raad taas rõõmuga neljaks päevaks võimu sümboolse linnavõtmega üle pärimusmuusikutele, kes on niisuguse au ja usalduse 17 aasta jooksul kuhjaga ära teeninud.

Tänavu täisealiseks saav ehk 18. festival toob jälle siia kokku tuhandeid inimesi mõnusat muusikat, suve ja head seltskonda nautima. Kuigi külaliste arv ületab linnaelanike kriitilise piiri ja festivali korraldajate vastutus on suur, pole põhjust muretseda, sest eelmiste aastate kogemused festivali korraldusmeeskonnaga on olnud igati head ja koostöö turvalisuse tagamisel on toiminud kenasti.

VILJANDI pärimusmuusika festival, millest õhkub inimlikke väärtusi ja kultuuri, on tänapäeva Eestis kindlasti üks haruldasemaid üritusi. Sellel festivalil on ka võõras oma ning noored ja juba auväärses eas külastajad tunnevad end koos hästi. Unustatakse igasugused välised kriteeriumid ja hinnatakse ühist olemist. Peetakse tähtsaks ammustel aegadel loodut ja austatakse teisi rahvaid.

18 aastaga on festival kasvatanud üles uue põlvkonna pärimusmuusikuid ja -sõpru. Teiste seas on ka need, kes täidavad praegu edukalt suurepärase sisuga Viljandi ja festivali südant, pärimusmuusika aita. Vaimsete ja traditsiooniliste väärtuste mäletamine ja edasiandmine nooremale põlvkonnale on meie kiiresti muutuvas maailmas eriti tähtis.

Mul on väga hea meel, et nii meie linnas kui lähemal ja kaugemal on nii palju üheskoos mõtlejaid ja tegijaid, kes on oma südametunnistuse järgi juba aastaid korraldanud seda tähelepanuväärset sündmust just siin. Ootame taas, et neli päeva särab meie kodulinna kohal päike ja vihmahood meid ei kimbuta.

Soovin, et tänavune festival oleks jälle sisult suurem kui kunagi varem ja see innustaks nii korraldajaid kui külalisi järgmisteks aastateks.

HEAD VILJANDLASED! Suhtugem külalistesse sõbralikult ja abivalmilt, et nad oleksid üllatunud, kogedes, mida võib säärane ettevõtmine pakkuda silmale ja hingele. Pärimusmuusika festival on paljude Viljandis korraldatavate ettevõtmiste hulgas üks meie lipulaevu. Paljuski tänu sellele tuntakse meie linna Eestis ja järjest enam kaugemalgi. Siit saadud head muljed ja mälestused toovad ehk nii mõnedki inimesed mõne aja pärast taas siia.

Aga ärgem unustagem ka ise folgipidu nautida!

HEAD KÜLALISED! Olete Viljandisse väga oodatud, sest toote endaga kaasa kireva elu neljal päeval aastas, kuid suhtuge meie külalislahkusesse hästi. Nautigem erilisi esinejaid, kontserdipaiku ja emotsioone, mida Viljandi pakub, ent jätkem puutumata meie linnaruumi loodud väärtused.

Eeloleval nädalavahetusel on Viljandi folgisõprade rõõmsate taaskohtumiste ja meelelahutuse paik. Paljude aastate vältel on festival tõestanud, et Viljandi on pärimusmuusika pealinn. Teeme siis festivalist järjekordse meeldejääva sündmuse endile ja kogu Eestile. Tants, olgu see siis kontratants, reinlender, labajalg või hoopis puntratants, peab seest välja tulema — niisugune on tänavuse suurpeo eesmärk.

Suur tänu festivali korraldajatele ja mõnusat olemist kõigile pärimusmuusika suurpeol Viljandis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles