Neljapäeval tantsitakse lahti pärimusmuusika festival

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamine
Avamine Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Neljapäeval kell 13 kaiguvad üle Viljandi lossimägede taas pillihelid, sajad südamed hakkavad särtsuma ning jalad kipuvad justkui iseenesest tatsuma, sest avatakse XVIII Viljandi pärimusmuusika festival.

Seekordse avamispeo lavastaja on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna juhataja Jaanika Juhanson ning koreograaf sama kooli õppejõud Ele Viskus.

See, mida laval, selle ees ja kõrval näha saab, erineb loojate sõnul paljuski varasematel aastatel nähtust. Jaanika Juhansoni kinnitusel jagub tulenevalt festivali teemast etendusse kuhjaga tantsu ja liikumist ning mõistagi ehedat pillimängu.

Toimuvat raamivad nii muusikaliselt kui tantsuliselt kultuuriakadeemia tudengid ja vilistlased. Ent püünele astuvad ka välisesinejad Omiri Portugalist, Janusz Prusinowski Trio Poolast ja tantsutrupp Puerto Flamenco Hispaaniast. Näha ja kuulda saab ka kevadel Viljandis aset leidnud pilliõpilaste võistumängimise tublimaid noori eesotsas peaauhinna võitnud Ann Maria Pihoga.

Andmaks festivalile ühtset rütmi, saavad Kaevumäe laval kokku kõigi tänavuse festivali lavade mänedžerid.

«Teisisõnu tuleb kogu pidu algatuseks ühte punkti kokku ja päästab tantsud eelseisvaks neljaks päevaks valla,» selgitas Juhanson.

Teiste folgiliste seas on avamisel president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles