Matkajad väntasid läbi 34 kilomeetrit Balti keti teest

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti aastapäeva auks matkavaid rattureid hoidis Lilli piiripunktini mõõdukas tempos liikumas Eesti politsei.
Balti keti aastapäeva auks matkavaid rattureid hoidis Lilli piiripunktini mõõdukas tempos liikumas Eesti politsei. Foto: Ain Peensoo

Kuigi ma poleks tahtnud olla autojuht, kes pühapäeva ennelõunal alustas matkajate sabas sõitu Karksi-Nuiast Ruhja, siis tahtsin olla ja olin jalgrattur, kes koos 147 sõitjaga tegi kaasa Balti keti trassi mööda kulgeva matka.

Õigupoolest polnud ka matkajaid saatvatel autojuhtidel suuremat häda. Kui aga sõiduk vastu juhtus tulema, hüüdis mõni rattur: «Auto!», järgmine kõlistas rattakella ja eespool rivi piiksutas keegi rattapasunat, mis kostis rivi tagumiste sõitjate kõrvu täpselt nagu Raimond Valgre «Saaremaa valsi» esimesed noodid. Hoiatusest targemad, tõmbasid ka need üksikud uljaspead, kes kiirendamiseks vastassuunavööndit kasutasid, sujuvalt grupi hulka õigele poole telgjoont, et neljarattaline mööda mahuks.

Eeti-Läti ühismatk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles