Linn valis kultuurimaja remontija

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet
Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid valisid esmaspäeval kultuurimaja remontijaks osaühingu Silindia, kes küsib töö eest 19 536 950 krooni. Koos käibemaksuga läheb töö linnale maksma 23 444 340 krooni.


Linnale tegi oma pakkumise kolm firmat. Ehitus peaks pihta hakkama hiljemalt augusti algul ning suurem osa vajaminevast rahast tuleb eurofondidest.

Järgmiseks kevadeks peaks lagunevast ja mitmes mõttes ebafunktsionaalsest hoonest saama korralik kultuurikeskus, kus jagub ruumi nii isetegevuseks kui professionaalseteks etteasteteks. Muu hulgas plaanitakse parandada suure saali akustikat, mida peetakse Viljandi halvimaks.

Kultuurimaja direktori Tiit Kalmeti jutu kohaselt leiavad kõige suuremad muudatused aset hoone keldris, kuhu rajatakse tantsijatele sobilik proovisaal koos riietusruumidega. Sinna viiakse ka WC, abiruumid ning esinejate garderoobid. Praeguse terrassi alla rajatakse aga noortekeskuse tarbeks mõeldud saal. «Ehkki ruum asub maa all, on see kavandatud nii, et tal on katuseaknad,» tutvustas Kalmet projekti.

Direktori kirjelduse järgi laiendatakse esimesel korrusel fuajeed ning rajatakse harrastuskunstnike tarbeks galerii. Teisel korrusel aga saab lisaruumi salongistiilis kohvik, kus hakatakse korraldama mitmesuguseid koosviibimisi.

Kolmandale korrusele ehitatakse muu hulgas kooride harjutussaal, kaks muusikakabinetti ja loenguruum, neljandale aga kabinetid mittetulundusühingutele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles