Lotovõitja polnud suurvõidust kuulnud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuni algul lotoga rohkem kui 210 000 eurot võitnud naine ei teadnud viimse hetkeni suurest tabamusest ega pannud tähele ka lehelugu ja reklaami, milles paluti võitjal endast teada anda.

Nagu Eesti Loto teatas, aegunuks 6. juunil saadud võit 5. septembril. Et piletiomanik võiduta ei jääks, prooviski lotofirma tema tähelepanu püüda ajakirjanduse vahendusel. Lotovõitja küll ei teadnud, et teda otsitakse, kuid jõudis lõpuks siiski oma võidu vormistada.

Eesti Loto vanemkontrolör Stina Raudsik ütles, et võitja oli ostnud ühe Eurojackpoti pileti kümneks loosimiseks ja ootas ära, kuni loosimised on möödas.

Nagu hiljem selgus, oli Viljandimaal elav naispensionär oma arvestuse järgi võitnud 187 eurot ja oli pisut pahane, et lotomüüja ei soostunud võidusummat välja maksma, vaid palus tal pöörduda Eesti Lotosse, sest tegu on suurvõiduga.

Piletiomaniku üllatus oli suur, kui ta Eesti Lotosse helistades kuulis, et on võitnud hoopis 211 681 eurot 20 senti. See oli piletil ka ainus võit, üheksal ülejäänud loosimisel lisa ei tulnud.

Pileti oli ta ostnud 30. mail Männimäe Selverist ja numbrid valinud ise. Nagu võitja lotofirmale rääkis, ostis ta mõni nädal hiljem veel ühe Eurojackpoti pileti, mida tema selja taga seisev inimene oli kommenteerinud, et sel pole mõtet, sest alles äsja loositi selle lotomängu üks suur võit Eestisse.

Naine ütles lotofirmale, et on varemgi suuri võite saanud, suurim neist oli Eesti rahas 12 000 krooni. Nüüdse hiidtabamuse eest kavatseb ta soetada uue auto ja süntesaatori, et lastelastega perebändi teha. Ülejäänud raha lubas ta anda lastele ja lastelastele.

Kõnealune lotovõit on suuruselt teine, mille on toonud Viljandimaalt ostetud pilet. Esikohal on 313 795 eurot 26 senti väärt võit, mis saadi 2012. aasta 26. detsembril Viking Lottoga. Kolme mänguväljaga pilet osteti samal päeval interneti vahendusel Eesti Loto koduleheküljelt.

Eesti kõige suurem lotovõit on aga 768 713 eurot 16 senti. See saadi eelmise aasta 20. märtsil Viking Lottoga, mis oli ostetud eelmisel päeval interneti vahendusel Eesti Loto koduleheküljelt. Võit läks Harjumaal elavale noorele pereisale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles