Alkohoolik saab odava odekolonni kätte iga kell

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odekolonnisõbrale on valikut küll: osta saab nii klassikalist sidruni-, aga ka näiteks sireli- ja roosilisandiga habemevett.
Odekolonnisõbrale on valikut küll: osta saab nii klassikalist sidruni-, aga ka näiteks sireli- ja roosilisandiga habemevett. Foto: Joel Urbel / Sakala

«Astud peaväravast sisse ja seal ta kohe ongi, vasakut kätt,» juhatas mees teed turu kodukeemiakioskisse. Oma nime ta Sakalale avaldada ei soovinud, aga päeva esimese odekolonnipudeli oli ta juba hinge alla keeranud.

Põhipõhjus, miks on alkoholi sisaldavad kosmeetikatooted teatud kontingendi meeliskaup, peituvad nende hinnas ja kättesaadavuses. Kui maksumärgiga tähistatud 40-kraadise viina hind algab umbes kümnest eurost, siis kolmandiku võrra kangema lõhnastatud joogi liitrihind jääb kuue euro kanti. Et odekolonn ei ole alkoholiseaduse mõttes alkohol, ei ole selle hinnale lisatud aktsiisi ja müügiks pole ajapiirangut. Seega on kohe turu avamise ajal võimalik ihaldatud pudel kätte saada.

«Euro ja kümme senti ja saab juba hommikul vara,» kiitis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles