Maasekretär saab ajutiselt ohjad

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui Lembit Kruuse (vasakul) eeloleval nädalavahetusel ametist priiks saab, asub ajutiselt maavanema kohusetäitjaks maasekretär Küllike Kütt. Kas ja millal võiks endine Pärsti vallavanem Erich Palm maavanema ametiraha saada, pole veel läbinisti selge.
Pärast seda, kui Lembit Kruuse (vasakul) eeloleval nädalavahetusel ametist priiks saab, asub ajutiselt maavanema kohusetäitjaks maasekretär Küllike Kütt. Kas ja millal võiks endine Pärsti vallavanem Erich Palm maavanema ametiraha saada, pole veel läbinisti selge. Foto: Elmo Riig / montaaž

Viljandi maavanem Lembit Kruuse peab eeloleva reede pärastlõunal kolleegidele lahkumiskõne ning pühapäeval asub maavanema kohuseid täitma maasekretär Küllike Kütt.

Esmaspäeval siseminister Hanno Pevkuri allkirjastatud käskkirja kohaselt asub Kütt maavanema ülesannetesse kuni kolmeks kuuks või senikauaks, kui uus maavanem ametiraha kaela saab.

Ehkki seadus lubanuks sel nädalal esimese ametiajaga finišisse jõudval Kruusel teoreetiliselt kohale jääda ka teiseks perioodiks, välistavad selle võimaluse kevadel Toompeal tehtud võimuvangerdused. Nimelt on Eesti poliitilises praktikas juba aastaid kehtinud kirjutamata reegel, et maavanemad tulevad valitsusparteidest. Kruuse kuulub opositsiooni varisenud Isamaa ja Res Publica Liitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles