Vaba mõte: Milanosse!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Magava inimese vaatamine pole mu amet. Ometi teen seda töö juures üpris sageli, üldjuhul kevadel ja suvel. Mõnikord tõuseb pilk isegi päeva kõige kiiremal minutil justkui iseenesest arvutiekraanilt ning jääb tema lõdvalt rippuval käsivarrel või vaikselt üles-alla õõtsuval rindkerel pidama.

Seal ta lebab. Kust võiks ta pärit olla? Kuidas möödus tema lapsepõlv? Kas tema ema on veel elus? Aga isa? Kus ta kodu on? Kas tal üldse on kodu? Need ja paljud teised küsimused on säärastel hetkedel varmad pähe pugema ja argist töörütmi rikkuma.

Tukkujast on saanud minu silmis vaat et Viljandi sümbol. Näen teda oma töökoha akna all pargis märksa sagedamini kui jäätist limpsivat poisipõnni, titekäru õõtsutavat noort ema või kultuuriakadeemia tudengit. Vahel on tal seltsis õllepurk või viinapudel. Vahel vedeleb ta niisama, tühjade kätega, aga sellisel juhul on ta oma päevarõõmu juba kusagil mujal tühjaks kummutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles