«Talude päriseksostmine» leidis koha Abja raamatukaupluses

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Paluojal tutvustati ühisteost «Talude päriseksostmine». Ajaloolased Mati Laur ja Priit Pirsko vestlevad president Toomas Hendrik Ilvesega, kes samuti esitlusel osales.
Abja-Paluojal tutvustati ühisteost «Talude päriseksostmine». Ajaloolased Mati Laur ja Priit Pirsko vestlevad president Toomas Hendrik Ilvesega, kes samuti esitlusel osales. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal esitlesid ajaloolased Mati Laur, Kersti Lust, Priit Pirsko ja Ülle Tarkiainen  Abja-Paluoja raamatukaupluses oma ühisteost «Talude päriseksostmine». Eesti president Toomas Hendrik Ilves pajatas esitlusel Ärma talu ostmisest, millest on samuti raamatus juttu.

President meenutas seika, kui tal oli külas käinud meediategelane Tiina Kaalep, kelle esivanemate talu asub samuti Halliste kihelkonnas, aga nüüdsel ajal teises vallas. «Ta vaatas oma pabereid ja selgus, et tema vanavanaisa ja minu vanavanaisa olid oma väärtpaberite ja kuldrubladega Riias samal päeval,» jutustas Ilves Ärma päriseksostmisest.

Enne kui Pärnumaa arhiivimaterjali põhjal ilmunud teos Abja gümnaasiumi vilistlase Mati Lauri juhtimisel valmis sai, kulutasid neli autorit palju töötunde koosolekulaua taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles