Juhtkiri: Tondilossideta Viljandi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ühe tarkuse järgi olevat igale asjale siin maailmas ostja. Omanik ja ostuhuviline peavad vaid teineteist üles leidma ning hinnas kokkuleppele jõudma.

Viljandi ja nii mõnegi teise samasuguse linna seisukohast oleks suurepärane, kui kõnealune väide reaalsuses paika peaks. Tähendaks see ju muu hulgas, et igale kasutuna seisvale hoonele – olgu see siis linna või eraomandis – leidub kusagil potentsiaalne peremees. Ja kui hoone uue omaniku kätte läheb, võib hellitada lootust, et tollel on konkreetne plaan, mida sellega ette võtta. Kinnisvaraspekulantidel ju praegu just ülemäära hästi ei lähe. Teisisõnu: väide, et iga asi võib kaubaks minna, annab meile lootust, et tondilossideta Viljandi on võimalik.

Kuid tuleme tagasi kahe eespool nimetatud eelduse juurde: hoone müügipakkumine peab olema nähtav ja hind tegelike oludega sobima. Need eeldused on tõenäoliselt täidetud siis, kui omanikul on kindel soov kinnisvarast lahti saada ja ta astub selle nimel konkreetseid samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles