Kümme väikest lätlannat ja kuldne mees ehk Lähinaabrite muru- ja rannafestivalidel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene suur masinamuusika bänd, kineetiline Kraftwerk leiab inspiratsiooni kiirteedest, rongidest, autodest, jalgratastest, robotitest ja vahel harva ka modellidest.
Esimene suur masinamuusika bänd, kineetiline Kraftwerk leiab inspiratsiooni kiirteedest, rongidest, autodest, jalgratastest, robotitest ja vahel harva ka modellidest. Foto: Gert Kiiler / Sakala

USA sündipopbändi Future Islands peamees Samuel T. Herring andis «Positivuse» festivalil uskumatult emotsionaalse etenduse. Ta pööras enda ja oma hinge laval pahupidi, kisendas tunded lauluks, tilkus higist ja pisaratest, viskles palavikuliselt ringi nagu põlevate tiibadega nahkhiir, röökis igatsevaid armastussõnu, nii et männid värisesid, ja sosistas hapraid saladusi, varises otsekui kõrgepinge käes lavalaudadele põrmuks ning tõusis taas leegitsevana tuhast. Sellist kirge ja ennastunustavat metsikust nagu ei mäletagi.

Melomaan võiks ju suisel aal elamuste jahil sõita mõnda metropoli, kus kogu aeg midagi toimub. Iseenesest väärt plaani suur miinus on aga, et see nõuab aega ja raha. Niisiis pole mõtet elu keeruliseks ajada, seda enam, et samad emotsioonid saab kätte ka tunduvalt lähemalt ning tähelepanuväärselt väiksema aja- ja rahakuluga.

Naabermaakonnas Pärnumaal maalilises Kilingi-Nõmme linnakeses peeti tänavu juba kaheksandat aastat hingega orkestreeritud alternatiivmuusikafestivali «Schilling» ning paar nädalat hiljem müristati Viljandist 117 kilomeetri kaugusel, Läti kuurortlinnas Salacgrīvas avatuks Baltikumi suurim muusikafestival «Positivus», mis toimus samuti kaheksandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles