Areng tõi Säga-Aavikule alternatiivtalude hulgas tiitli

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peremees Toomas Alliku sõnul on üks Säga-Aaviku talu suuremaid ettevõtmisi lihaveiste pidamine. Põhitegevuste hulka kuulub aga ka mahlade ja mahlajookide valmistamine. Toore tuleb oma maadelt ning joogid valmivad veterinaar- ja toiduameti tunnustuse saanud koduköögis.
Peremees Toomas Alliku sõnul on üks Säga-Aaviku talu suuremaid ettevõtmisi lihaveiste pidamine. Põhitegevuste hulka kuulub aga ka mahlade ja mahlajookide valmistamine. Toore tuleb oma maadelt ning joogid valmivad veterinaar- ja toiduameti tunnustuse saanud koduköögis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu esitati Eestimaa talupidajate keskliidu korraldatavale konkursile «Parim talu 2014» 15 majapidamist ning alternatiivtalude kategoorias noppis teise koha Tarvastu vallas asuv Säga-Aaviku.

15 talu on talupidajate keskliidu peadirektori Kaul Nurme sõnul sel konkursil tavaline hulk. «Aastate jooksul on olnud hindamiseks 13–17 talu, seega oli tänavu täiesti keskmine seis.»

Alternatiivset suunda arendavate talude hulka kuuluvates majapidamistes ei tegelda traditsioonilise põllumajandusliku tootmise, nagu näiteks teravilja-, veise- või seakasvatusega. «Sellesse gruppi on kuulunud mitmesuguste nišitoodete pakkujad, aga ka taluturismi arendajad ja väiketoidukäitlejad,» selgitas Nurm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles