Paistus mängitakse Puru Liisut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisu oli tuntud üle Paistu, Tarvastu ja Viljandi kihelkonna, vallarahvas kutsus teda elukoha järgi Puru Liisuks.
Liisu oli tuntud üle Paistu, Tarvastu ja Viljandi kihelkonna, vallarahvas kutsus teda elukoha järgi Puru Liisuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paistu esmamärkimise  780. aastapäeva puhul esitab kohalik näitemänguseltskond koos külalistega Tänassilma rahvamajast täna õhtul laulumängu XIX sajandist pärit rahvalaulikust Liisu Mägist, keda on kutsutud ka Laulu-Liisuks ja Puru Liisuks.

Loo on kirja pannud Kauksi Ülle ja lavastanud Andres Linnupuu.

Näitemängus on 25 rolli, mida mängib 19 osalejat. Noorim nendest on kaheksa-aastane ja vanimad üle kuuekümne. Tarvastu gümnaasiumi  üheksanda klassi õpilane Renee Trei on lavastaja kõrval videote ning kava ja reklaamide kujunduse kaasautor. Lavastaja Andres Linnupuu on kasutanud huvitavat lavakujundust ja hulga videomaterjali. Etenduse lõpul jõuab vaatajateni autentne rahvalaul Puru Liisu enda esituses, mis on jäädvustatud tänu rahvaluule kogujale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles