Margarita Terehhova – medõde Paala tee number viiest

, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ainult hulludele ehk halastajaõde» räägib ebatavalisest meditsiiniõest Ritast. Ühe väikelinna elust pajatav film on suures osas vändatud Viljandi haiglas ja Paalalinnas.
«Ainult hulludele ehk halastajaõde» räägib ebatavalisest meditsiiniõest Ritast. Ühe väikelinna elust pajatav film on suures osas vändatud Viljandi haiglas ja Paalalinnas. Foto: Filmiplakat

Rita oli lava taga kasvanud teatrilaps, kellele tema elukutseks vajalik synniga kaasa antud. Ema loobus tema pärast säravast lavakarjäärist. Kasvas ta Taškendis. Mängis kuumaga korvpalli. Oli Usbekistani noortekoondise kapten, asus õppima matemaatikat... siis lõi näitleja ja hulkuri veri välja.

Sõitis järsku Moskvasse, pääses Mossoveti teatrisse vana Zavadski stuudiosse. Elas stuudiolasena veel tykk aega kindla toata ja poolnälgides. Kogu elu jooksul ei lasknud ta yhelgi hädal oma töötahet väärata. Ytles kord peol: «Kui ma kunagi peaksin mehele minema, siis ainult Andrei Tarkovskile... muidugi, kui ta on vaba.» Ei tundnud seda meest rohkem kui yhe filmi ja kõlakate kaudu.

Rändav yksikema

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles