Hooajaline kasutamine suurendab õnnetuste riski maamajades

, ERGO kindlustusdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KÄES ON AEG, mil eestlased sõidavad maamajadesse suve veetma. Nagu linnakorter, pole ka maakodu kaitstud õnnetuste eest. Ent kui hilissügisel ja talvel tuleb tühjalt seisva suvilaga seoses muretseda peamiselt varaste ning tormide ja üleujutuste pärast, siis suvel on esikohal aktiivsest kasutusest tulenevad riskid. Viimased võivad maamajas võimenduda just sellepärast, et kasutus on hooajaline.

Et Eesti suvi on heitlik ja kostitab meid päikseliste päevade kõrval tihti jahedamate ilmadega, on tähtis, et suvila küttekoldeid regulaarselt puhastataks ja hooldataks. Sageli pingutatakse kiire sooja saamiseks esimese kütmisega üle ja põhjustatakse tulekahju.

Tähtis on natuke teada ka oma suvila ehitusest: kas ikka on järgitud kõiki turvalise ehitamise reegleid või tuleks arvestada näiteks kasutatud materjalidest tulenevaid täiendavaid ohutegureid. Nagu küttekoldeid, peab regulaarselt kontrollima ka torustikke ja veefiltreid, et ära hoida tülikaid avariisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles