Kui kaua me veel mökutame?

Jaak Madison
, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Erakogu

UKRAINA KRIIS on eskaleerunud aina negatiivsemas suunas ja pole näha mitte mingitki lootust stabiliseerumiseks.  Hiljuti 298 süütu tsiviilisiku elu nõudnud mõrv pole jätkuvalt pannud Lääne riike, sealhulgas Saksamaad ja Prantsusmaad, tegema korrektuure suhetes Venemaaga, kelle osalus kõnealuses terroriaktis on kindel.

Me võime demagoogitseda ja üritada mängida õigusprintsiipide järgi, et kui kohus pole otsust langetanud, ei saa kedagi süüdistada, ent ammu enam pole aeg mängida seda ohvriterohket mängu tsiviliseeritud maailma reeglite järgi.

Mind on alati tülgastanud meie, Euroopa Liidu saamatus võtta vastu kiireid ja vähegi efektiivseid otsuseid, mis võiksid kuidagigi mõjutada arenguid Ukrainas. Selle asemel noomime vaid suusoojaks, räägime «konstruktiivsetest ja olukorda stabiliseerivatest kõnelustest», «heanaaberlikust suhtumisest ning dialoogi pidamisest» ja nii edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles