Folgi teine päev kulges päästjatele rahulikult

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve rand
Viljandi järve rand Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi eile oli Viljandi pärimusmuusika festivalil rohkem inimesi kui neljapäeval, tõdesid nii festivali esmaabipunkt, politsei kui vetelpääste, et tõsiseid vahejuhtumeid ette ei tulnud.

Festivali esmaabi tiimi juht Merit Laan sõnas, et ööpäev oli neile tavapärane. «Kiirabi väljakutseid ei olnud. Tegemist tuli teha villide, päikesepõletuse ning hammustustega,» märkis Laan.

Tema sõnutsi on folk seniajani kulgenud rahulikult ning et täna koguneb festivalile arvatavasti kõige enam inimesi, on valmis varutud ka hulk külmakotte. «Need on inimeste jahutamiseks ning eks me saame hakkama.»

Politsei- ja piirivalveameti valvepressiesindaja Ragne Keisk ütles, et hommikuse ööpäeva info põhjal festivalil midagi märkimisväärset aset ei leidnud. «Ka jaoskonna juht lausus eile päeval, et siimaani on olnud väga rahulik ning vahejuhtumeid olnud ei ole.»

Keisk lisas, et pärimusmuusika festival on aastaid olnud rahumeelne üritus ning intsidente seal tavaliselt ette ei tulegi.

Ka Viljandi ranna vetelpäästjatele möödus festivali teine päev tavapäraselt. Enim põhjustavad vetelpäästjatele muret noored, kes rannas alkoholi joovad ning siis joobes peaga vette ujuma kipuvad. «Üritame neid ikka mitte vette lasta. Viljandi inimesed ja siit lähedalt saavad aru, et purjus peaga vette minna ei tohi. Need, kes on kaugemalt, sellest eriti aru ei saa,» tõdes päästja Kerli Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles