Vaba mõte: Peoks valmis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna kolmandat päeva kestev Viljandi folgifestival on linnale mainekujunduse seisukohalt aasta tähtsaim sündmus. Kahtluseta. Festival toob kokku tuhandeid inimesi, kes käivad Viljandis korra aastas ja loovad endale pildi siinsest eluolust just selle nädalalõpu põhjal.

Olgu üritus nii suur kui tahes, sellega on võimalik ära harjuda. Seetõttu võib juhtuda, et suurim ja tähtsaim jääb teenimatult tahaplaanile, sest erakordsus kaob. Tunnistan, et olen ka ise detsembri lõpul Sakalas aasta sündmustest kokkuvõtet tehes pärimusmuusika festivali mitu korda ebaõiglaselt kõrvale jätnud. «See ju iga-aastane asi ja tuleb jälle,» on olnud endale antud põhjendus.

Kahju on sellest, et ka linn tervikuna on suure festivaliga justkui liiga ära harjunud ja võtab seda enesestmõistetava nähtusena. Veel Kalle Jentsi linnapeaks olemise alguses oli Viljandis kirjutamata reegel, et linn tehakse korda folgiks. Suured tööd pidid lõppema enne festivali või tohtisid alata pärast seda. Loomulikult koristati linna juuli teisel poolel nii palju kui võimalik, niideti heina ja hoolitseti peo turvalisuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles