Janno Ligur: üritan sõita targalt

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur
Janno Ligur Foto: Rando Kall

Kolme nädala jooksul kaks korda Eesti rallikrossi ajalugu teinud Janno Liguri jutu järgi võib tema edu põhjusi otsida auto talvisest täiustamisest, võistlusanalüüside arvestamisest ja kaalutlevast sõidutehnikast.

Kõigepealt saavutas Ligur juuni lõpul tänavu esimest korda peetaval rallikrossi maailmameistrivõistluste Soome etapil parima eestlasena omas klassis neljanda koha. Nädal hiljem toimunud Rootsi etapil oli ta teisel kohal, kuni tehniline rike ta finaalis viiendaks kukutas. Veel nädal hiljem Belgias olnud maailmameistrivõistluste etapil võttis ta aga selle, mida tänavusel hooajal sihtis, ning jõudis pjedestaali kolmandale astmele.

Nende tulemustega jõudis 17-aastane Karksi-Nuia autosportlane lähemale oma isa, kunagise kahekordse Euroopa bagisõidu meistri ja praeguse tuntud võistlusautode ehitaja Jaanus Liguri saavutustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles