Elutähtsad teenused ja hädaolukord

Neeme Suur
, riigikogu õiguskomisjoni esimees Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur
Neeme Suur Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

JUUNIS PÖÖRDUSID sotsiaaldemokraadid Eesti Panga presidendi poole, et saada selgust sularaha kättesaadavuse tagamise kohta. Praeguseks on majandusminister Urve Palo alustanud vastavaid kõnelusi, kuid tegelikult peaksid juhtohjad selles arutelus olema hoopis Eesti Panga käes. Kui sularaha ringlus on elutähtis teenus, miks ei ole siis Eesti Pank kehtestanud mingeid nõudeid, et see ringlus ka reaalselt eksisteerida saaks? Seadus näeb ju nii ette.

Kõigepealt peaks alustama küsimusest: kas juba praegu on piisavalt suur häda käes või mitte?

Elutähtsate teenuste ja nende osutamise eest vastutavate ametkondade loetelu tuleneb hädaolukorra seadusest. See seadus näeb ette, et elektrivarustus, telefoniteenus, postivõrk, kiirabiteenus, teede korrashoid, ühistransport ja paljud muud teenused on elutähtsad ning need tuleb riiklikult tagada, olgu parajasti sõda või veeuputus. Elutähtsate teenuste seas on ka sularaharinglus ja makseteenused, mis kuuluvad Eesti Panga vastutusalasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles