Kummaline ja arusaamatu sõnum

Lauri Beekmann
, Eesti karskusliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Beekmann
Lauri Beekmann Foto: Erakogu

IGA VASTUTUSTUNDLIK lapsevanem annab oma parima, et hoida lapsi ohu eest. Sama peaks kehtima ka halbade mõjutajate suhtes. Lapsi tuleks kaitsta nende arengut kahjustavate telesaadete, arvutimängude ja muusika eest. Muu hulgas ei tohiks nad mängida asjadega, mis muudavad vägivalla ning tapmise mänguliseks ja tavaliseks. On ju iseenesestmõistetav, et lapse isikuomaduste kujunemisel on tähtis roll neil välistel mõjuritel, mis sisustavad sageli suure osa tema päevast.

Lastekaitseseadus ütleb, et Eestis on keelatud toota ja müüa mänguasju, mis imiteerivad inimeste ja teiste elusolendite hävitamise vahendeid. Kahjuks on selliseid lelusid meie poodides väga palju.

Asi ei ole keelamises, vaid lapse heaolus ja turvalisuses. Samal põhjusel ei tohiks laps viibida kohtades ja olukordades, mis võivad talle negatiivselt mõjuda. Küllap on kõigile selge, et alaealisega pole kohane näiteks kesköö paiku baari minna, isegi kui kaine ja tähelepanelik lapsevanem on kaasas. See lihtsalt ei ole tema jaoks õige ja terve keskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles