Olulist bussiliini ähvardas sulgemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi maavalitsus oli sunnitud lülitama avalikku liinivõrku Viljandist Pärnu sõitva kaugliini number 371, sest praegune teenindaja loobus sellest.

Maavalitsuse hinnangul on see liin Viljandimaa lõunapiirkonna inimestele äärmiselt tähtis. 

1. augustist loobub aktsiaselts Hansa Bussiliinid  kommertsalustel teenindatavast kaugliinist 371 Viljandi–Mõisaküla– Kilingi-Nõmme–Pärnu. Buss väljub Viljandist kell 6.55 ja on Kilingi-Nõmmes kell 8.20, kus algab kool kell 8.30. Viljandimaalt käib praegustel andmetel sinna kooli üheksa last.

Maanteeamet otsis hanke korras 27. juunini sellele liinile uut vedajat, kuid ühtegi pakkumist ei tulnud. Maavalitsuse sõnul liin number 371 siiski jätkab 1. augustist  samadel kellaaegadel ja sama numbriga ning inimestele midagi ei muutu.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Katrin Reimo ütlemist mööda on sõitjate arvu vähenemine tekitanud olukorra, kus kommertsliinid ei suuda enam samadel tingimustel jätkata.

«Samas avalikku võrku bussiliini lisandumine tähendab ka avaliku liinivõrgu ümberkorraldamist, millega kaasneb paratamatult hinnatõus,» rääkis ta. «Liini käigushoidmisel arvestasime inimeste tegelike liikumistrajektooridega neile lähemal asuva suurema keskuse suunas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles