Folgifestivali ettevalmistused on täies hoos

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile alustasid töömehed lavade ehitamist lauluväljakul. Täna püstitatakse ülejäänud lavad.
Eile alustasid töömehed lavade ehitamist lauluväljakul. Täna püstitatakse ülejäänud lavad. Foto: Joel Urbel / Sakala

Eile võis iga Viljandi lossimägedes jalutaja näha, kuidas pärimusmuusika festival läheneb: algas lavade ehitamine lauluväljakul ja Kaevumäel. Täna hakatakse ehitama festivaliala piiravat aeda ning püstitama telke Vabaduse platsile.

Lava, mis varem on olnud Vabaduse platsil asunud telgis, saab seekord koha lahtise taeva all lauluväljakul suunaga kõlakoja poole. Nõnda on kontserdi kuulajatele katuse all varjualune ja istekoht.

Festivali tehnikapealik Peedu Põld ütles, et kõik lavad saavad üles täna ning homsest hakkavad kerkima müügi- ja toidutelgid. Homme saavad paika ka kõik festivaliala piiravad aiad.

Festivali alale pääseb kella 14-ni tasuta

Festivali alale ehk pärimeetrisse pääseb peopäevadel kuni kella 14-ni tasuta, pärast seda tuleb osta ühekordne 2-eurone pääse. Enne kella 14 alale tulnud piletita inimesi sealt lahkuma ei sunnita. Piiritletud ala algab Vabaduse platsist ja ulatub Kaevumäeni, selle sisse jäävad ka toiduhoov ja Roheline lava.

Festivali passe ja pileteid veel on

Kes avastab, et pole ühtki kontserdipiletit või passi jõudnud soetada, jõuab seda veel teha. Festivali piletimüügipealiku Anu Rannu sõnul on müük kulgenud samas tempos nagu eelmistel aastatel. Alles on veel festivali passe, kuid on võimalik, et päris peo alguseks on need välja müüdud. Ühtlasi hakkavad otsa saama laupäevastele kontsertidele lubavad passid.

Rannu toonitas, et need inimesed, kes on plaaninud tulla vaid mõneks sisekontserdiks, peaksid pileti kindlasti varem ära ostma. Vastasel juhul võib selguda, et saal on juba täis ning soovitud artist jääbki kuulmata.

Festivalile on publikut oodata tavapäraselt 20 000 ringis.

Programmipealik Tarmo Noormaa sõnul saabus esimene välismaine esineja, Nigerist pärit Etran Finatawa Viljandimaale juba eelmisel teisipäeval. Muusikud peatuvad Soomaal ja kuna nad on kaks kuud tuuritanud, mõjub Viljandimaa looduses veedetud aeg väga kosutavalt. Valitud peatuspaigaga on nad rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles