Varjupaik saab turvakaamerad

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linna täiskasvanute turvakodu tegutseb Viljandi valla territooriumil kunagi veepuhastusseadmete tarvis ehitatud majas.
Viljandi linna täiskasvanute turvakodu tegutseb Viljandi valla territooriumil kunagi veepuhastusseadmete tarvis ehitatud majas. Foto: Joel Urbel / Sakala

Viljandi linnavalitsus andis linnaeelarve reservfondist 2975 eurot Tümal asuvasse täiskasvanute varjupaika videovalvesüsteemi ehitamiseks.

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul pole videovalvesüsteemi paigaldamine otseselt seotud kuu aja eest samas ööbimiskohas aset leidnud juhtumiga, kus üks klientidest vigastas end purunenud õllekannu kildudega. Turvalisuse suurendamine varjupaigas oli plaani võetud juba eelmisel aastal, mil kaamerad seati üles Leola tänaval tegutseva sotsiaalmaja koridoridesse. «Videovalve olemasolu on tänapäevastes sotsiaalasutustes loomulik. Lootsime selleks väljastpoolt pisut rahalist abi saada, aga et see ei õnnestunud, otsustasime asja linnaeelarvest ära teha,» rääkis Kask.

Samas kinnitas ta, et kaamerate abiga loodetakse tulevikus ebameeldivaid intsidente vältida või vähemalt nende tagamaadesse selgust tuua. Ühtlasi jagub nii rohkem turvatunnet sealsetele töötajatele, samuti on linna vara, näiteks mööbel, senisest paremini kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles