Tarbija võib sideteenuse lepingu muudatuste tõttu ise üles öelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijakaitseamet tuletab inimestele meelde, et kui sideettevõtja muudab tarbijaga sõlmitud sideteenuse lepingu tingimusi, on tarbijal õigus leping üles öelda, kui ta ei ole muudatustega nõus.

Elektroonilise side seaduse kohaselt peab sideettevõtja tarbijat sideteenuse lepingu muutmise kavatsusest teavitama vähemalt üks kuu ette ning esitama teates selgitused selle kohta, et tarbijal on õigus leping üles öelda, juhul kui ta muudatustega ei nõustu. Tarbija teavitamiseks võib sideettevõtja avaldada teate oma veebilehel või veebilehe puudumise korral vähemalt ühes üleriigilise levikuga päevalehes.

Tarbijal tuleb seejärel teha valik, kas ta nõustub uute tingimustega või ütleb lepingu üles enne uute tingimuste jõustumist ja valib endale sobivama sideteenuse pakkuja. Kui tarbija otsustab lepingu sideettevõtja tehtava muudatuse tõttu üles öelda, ei ole sideettevõtjal õigust nõuda temalt leppetrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles