Tundmatu metsavenna unustatud punker tuli päevavalgele

, Kaitseliidu Karksi malevkonna teavituspealik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkri lahti kaevanud kaitseliitlased leidsid sealt küll mõned esemed, kuid kes end selles peidupaigas varjas, jäi endiselt mõistatuseks.
Punkri lahti kaevanud kaitseliitlased leidsid sealt küll mõned esemed, kuid kes end selles peidupaigas varjas, jäi endiselt mõistatuseks. Foto: Ants Kalam

28. juuni hommikul kella üheksaks kogunes Lilli Sõrmuse tallu seltskond kaitseliitlasi, keda talu peremees ja staažikas kaitseliitlane Jaak Põldma oli kutsunud uurima paar kuud varem leitud ja veel läbi kaevamata metsavennapunkrit. Paistis, et ettevõtmine oli meelepärane isegi vanajumalale endale, sest ta oli selleks päevaks andnud selge ja päikesepaistelise ilma.

Kui olime kohale jõudnud, pakkisime väljakaevamisteks vajamineva varustuse kahele maastikuautole ja sõit punkri asukohta võis alata: esialgu mööda kruusast metsateed, kuid viimane kilomeeter oli rohkem mülgastega põld. Lõpuks jäime vanal metsa väljaveo teel seisma, sest mõnikümmend meetrit eespool takistasid edasisõitu mahalangenud puud. Teekonda tuli jätkata jalgsi. Kõvemad mehed kandsid varustust, viletsamad vantsisid teiste kannul. Õnneks oli minna vähe maad.

Punkri asukohale osutasid lohk mäeküljes ja sellest väljaturritav korsten.  See paik jääb Nava talu maadele, mille peremees on Jaak Kõdar. Tema paluski kaitseliitlastel punkri ohutust kontrollida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles