Sõudestaadioni rajamise plaan jäi Kitsaskaela kinni

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Viljandi järvele mahuks kahe kilomeetri pikkusel distantsil sõitma kõrvuti kuus sõudepaati, saaks siin korraldada rahusvahelisi võistlusi. Et aga linnavalitsus pole selleks initsiatiivi üles näidanud, asub sõudeliit esialgu koostööd tegema Aidu veespordikeskusega.
Kui Viljandi järvele mahuks kahe kilomeetri pikkusel distantsil sõitma kõrvuti kuus sõudepaati, saaks siin korraldada rahusvahelisi võistlusi. Et aga linnavalitsus pole selleks initsiatiivi üles näidanud, asub sõudeliit esialgu koostööd tegema Aidu veespordikeskusega. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Viljandi linnapea Ando Kiviberg käis teisipäeval Pärnus, et uurida Eesti sõudeliidu peasekretärilt, millisel veekogul kavatseb liit välja arendada rahvusvahelise võistluspaiga.

Viimastel aastatel on arutuse all olnud, kuidas laiendada Viljandi järvel Kitsaskaelana tuntud ala, et sõudjad mahuksid kahe kilomeetri pikkusel distantsil võistlema kuuel rajal. See tähendab, et Viljandisse rajataks Eesti esimene rahvusvahelise sõudeföderatsiooni tingimustele vastav A-kategooria staadion.

Viljandi sõudeklubi tegevjuht Ruth Vaar meenutas, et kui tema 1980. aastatel sõudis, läks Kitsaskaelast kuus paati ilusti läbi ja järvel sai korraldada suuri võistlusi. Aeg on aga teinud oma töö ning järve kitsaim koht on järjest rohkem kinni kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles