Võrridega tehti kolmveerand tiiru ümber maakera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
57 «Mõisaküla Le Mansil» võistelnud sääreväristajat läbisid korraldajate sõnul ööpäeva jooksul rohkem kui 31 000 kilomeetrit.
57 «Mõisaküla Le Mansil» võistelnud sääreväristajat läbisid korraldajate sõnul ööpäeva jooksul rohkem kui 31 000 kilomeetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reedel ja laupäeval Mõisakülas peetud 24 tunni sõit tõestas taas, et vana hea sääreväristaja pole küll kaugeltki kõige vastupidavam ja nobedam sõiduriist, aga visade sadulas olijate ja heade mehaanikute jõul võib sellega suure hulga kilomeetreid selja taha jätta.

31 228 kilomeetrit ehk umbes kolm neljandikku maakera ümbermõõdust – just nii pika maa läbis 57 võrri ühe ööpäevaga Eesti väikseimas linnas.

Modifitseeritud sääreväristajate arvestuses võitnud Läti neljaliikmeline meeskond suutis «Mõisaküla Le Mansi» nime kandval kestussõidul läbida 641 ringi ehk 897,4 kilomeetrit, mis teeb keskmiseks kiiruseks üle 37 kilomeetri tunnis. Sinna hulka kuulusid tankimis-, juhivahetus- ja remondipausid rajal, millel oli peale asfaldi nii kruusa kui muru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles