Tantra tuleb Veneverre

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu mullu, pakutakse ka tänavu Veneveres algaval tantrafestivalil mitmesuguseid töötubasid.
Nagu mullu, pakutakse ka tänavu Veneveres algaval tantrafestivalil mitmesuguseid töötubasid. Foto: Festivali korraldajad

Nädalalõpul on Kõo vallas Veneveres teine tantrafestival, mis tõotab tulla esimesest suurem nii külaliste arvu kui pakutava tegevuse poolest.

Juba praeguseks on registreerunud üle 600 osavõtja ja sündmusi on kokku üle 60, mida on poole rohkem kui eelmisel aastal. Valdava osa festivali külalistest moodustavad eestlased, kuid umbes kümnendik tantrahuvilistest tuleb kohale naaberriikidest ning seegi on eelmise aastaga võrreldes tugev tõus. Festivali meeskonnajuht Liisa Vask selgitas, et kokku tahetakse tuua kõik huvilised nende taustast ja kogemusest olenemata ning sobilikku tegevust ja kuulamist leidub kõigile. Ainulaadseks muudab festivali ka see, et kohapeal ei tarbita alkoholi ega tubakatooteid.

Vask rääkis, et mullu tutvustati tantrat kui vaimset teadust, seekord keskendutakse meele kasutamisele, meditatsioonile ja sellele, mida need võimaldavad saavutada. Et eelmise aasta festival oli esimene, asetses põhirõhk loengutel. Tänavu on ülekaalus praktiline tegevus või kogemusliku laadiga töötoad. Samuti on rohkem neid töötubasid, mis on mõeldud eraldi meestele ja naistele.
Küsimustega, mis puudutavad festivali ja tantraõpetuse seksuaalset kuvandit, puutub Liisa Vask kokku iga päev. Tema sõnul tegeleb tantra vaimsest õpetusest seksuaalsusega maksimaalselt kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles