Riik ei taha heina hekseldamise eest enam senisel määral maksta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Põllumajandusministeerium kavatseb aastatel 2015–2020 piirata pindalatoetuse maksmist sellise põllumajandusmaa tarvis, mille puhul toetust saadakse vaid rohu hekseldamise eest.

«Peame jõuliselt piirama sellist «euroheinategu» ja vähendama maid, mille puhul pindalatoetust saadakse vaid kord aastas rohu purustamise eest,» teatas põllumajandusminister Ivari Padar. «See ei too kaasa mingit põllumajandustoodangut ja ka põllumehed on ammu soovinud selle olukorra muutmist.»

Padari sõnul tegeldakse praegu Eesti põllumajandusmaast ligi kümnendikul hooldusniite, sealhulgas rohu hekseldamisega. «Mõnel puhul on see tegevus õigustatud, kahjuks on see aga hulgale maaomanikele muutunud omaette äriks. Viimaste aastate statistika näitab, et sellise põllumaa pind on järjest suurenenud. See ei ole ühise põllumajanduspoliitika eesmärk.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles