Õisus hõljub nostalgia hõngu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegelaskujud Matt (Andres Tabun, vasakul) ja Jim (Andres Lepik) on just korda saatnud juveeliröövi.
Tegelaskujud Matt (Andres Tabun, vasakul) ja Jim (Andres Lepik) on just korda saatnud juveeliröövi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tuleval kolmapäeval Õisu mõisas esietenduv «Maailma lõpp» peaks lavastaja arvates erilist äratundmisrõõmu pakkuma nõukogude aega mäletavale publikule, nooremale generatsioonile võib laval toimuv tunduda lausa uskumatu.

Andres Lepiku ja Andres Tabuni koostöös sündiv lavalugu põhineb Ameerika kirjaniku Jack Londoni novellil «Lihtsalt liha» ning Vene kirjaniku ja näitleja Jevgeni Griškovetsi teosel «Vene rännumehe pihtimused».

Lepiku sõnul sünnib neist uus teos, mida ilmestavad kahe rännumehe imestamised, mõtisklused ja sekeldused maailma eri paikades. Ta kinnitas, et nõukogude ajastu hõng hõljub algusest lõpuni kogu tüki kohal ning paneb korraga nii naerma kui pead vangutama. Poolteise tunni sisse mahtuv etendus on ühes vaatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles